Paasianen alkaa olla takana pain ja taas on ehtinyt sattua yhta sun toista mielenkiintoista.. Lauantaina kavimme hiukan juhlimassa paikallisten nuorten kanssa... (perjantainakin oltiin ulkona iisiti kuuntelemassa paik.bandia) Kun kanadalaisten kanssa on liikenteessa voi joutua vaikka minne, kuten istumaan iltaa autotalliin monkijoiden ja tyttokalentereiden keskelle :)

 Nelja erittain iloista ja puheliasta opiskelijatyttoa hakivat meidat kampukselta ja mentiin jonnekkin viela pienempaan paikkaan kuin Edmundston juhlimaan  -en edes tajua kuinka se voi olla enaa mahdollista! Hyvat bileet siella sitten olikin, koko lahiseudun nuoriso oli paikalla. Ennen yokerhoon menoa, oltiin siis autotallissa etkoilla. Autotallin ovella saatiin viela Vickylta ohje, et dont be a shy. Kalja vaan jaakaapista kateen ja puutarhapenkeille istumaan. Tosi mutkatonta ja rentoa porukkaa nama paikalliset nuoret.(niin ja kaikilla jatkilla on kasvanut lippis paahan kiinni) Ei varmaankaan tarvitse kertoa mita urheilulajia siella autotallissa seurattiin..

Autotallissa olisi voinut istua kauemminkin, mut meille tuli vahan kiirus baariin, et mahduttaisiin sisalle. Koko katu oli taynna juhlatuulella olevia ihmisia ja kaikki jotka tulivat vastaan sanoivat, et paikka oli taynna ja sinne pitaa parituntia jonottaa! Jonoa  ovella olikin melkoisesti... Siis ainoa paasy sisalle kavi takaoven kautta. Aika hyvin kavi suomalaiset henkkarit kanadalaisen yokerhon takaovella ja sisalle paastiin helposti ;) Ihmisia oli ihan uskomaton maara ja aivan alyttoman kuuma..siina metelissa ei juuri kenenkaan kanssa pystynyt kommunikoimaan mitenkaan.. Joskus kolmen aikaan sitten lahdettiin takasin nukkumaan.. tosin jatkoja ehdotettiin, mut ei me voitu menna... tiedatteko miksi? No paasiaiveden takia tietysti!

Tama paasiaisvesi uskomus oli meille molemmille ihan vierasta, mutta tottakai suostuttiin baarin jalkeen viidelta aamuyosta paasiaisvetta hakemaan.. Uskomuksen mukaan vesi pitaa olla vuorilta peraisin olevaa lahdevetta, jota otetaan pulloon ja se suojelee sitten vuoden aikana. Olin hiukan kauhuissani, et joutuuko tassa lahtemaan silmatristissa vuorelle etsimaan lahdetta, mutta ei.. ajettiin vaan autolla tienviereen (niinkuin taalla on tapana kulkea autoilla kaikkialle) ja kaytiin hakemassa putkesta tulevaa vuorivetta pulloon. Thats it! Muutama tunti ehdittiin nukkua ja sitten paasiasmessuun, siita se paiva jalleen lahti tapahtumarikkaana rullaamaan :)

-J.Lo-