Alku yosta saavuttiin Edmundstoniin, jonne on muutaman tunnin matka Quebecista. Heti vaan kamat autosta ulos ja nukkumaan. Meilla molemmilla on omat yksiot kampuksella ja varmaankin reissun kuluessa osoittautuvat erityisesn tarpeelliseksi, et omaa rauhaa loytyy :) Riikan asunnossa oli asunut joku ketjupolttaja ja huone haisee edelleenkin tupakalle ja myos minun huoneessa on ongelmia: lukko ei toimi kunnolla.. Huoltomies on kuitenkin luvannut hoitaa asiat kuntoon ja itse asiassa minun lukko on jo korjattu. Ollaan kuitenkin ihan tyytyvaisia asuntoihin ja meille oli ostettu jaakaappeihin ruokaa jo valmiiksi, lisaksi pyyhkeet ja lakanat odottivat asunnoissa. Ympari yliopistoa minulle ja Riikalle oltiin keratty kodinkoneita.. Hauskaa kavella kampuksella kun aina joku tulee kertomaan etta sulla on muuten  minun telkkari tai leivanpaahdin. Kiitos vaan heille kaikille!

Ihmiset taalla ovat tosi ystavallisia ja ollaan saatu kutsuja heidan koteihinsa. Varsinkin kaksi opettajaa France C ja France M ovat pitaneet meista hyvaa huolta :) Ollaan aika tunnettuja ainakin koulun henkilokunnan keskuudessa.. johtunee Toronton tapahtumista. Opiskelijoihin ei olla viela kamalasti ehditty tututua, mita nyt mina olen katsellut kaytavilla joidenkin peraan ;)  Ollaan opettajien perassa kuljettu ja tehty erilaisia vierailuja.

Tanaan oli minulla ja Riikalla tapaaminen kaupungintalolla varapormestarin kanssa. Tiedettiin, et se on hiukan tarkeampi tapaaminen, mutta tilaisuuden virallisuus yllatti meidat taysin. Paikalla oli sanomalehden toimittaja jarjestelmakameran kanssa. Meille pidettiin puhe, esiteltiin kaupungin historiaa, toivotettiin tervetrulleiksi ja lopuksi varapormestari toivoi, etta kaupungista tulisi meidan toinen kotikaupunkimme ja palaisimme tanne uudelleenkin. Natisti sanottu :) Lopuksi kirjoitettiin nimmarit vieraskirjaan, johon tarkeat vieraat allekirjoittavat. Sitten saatiin viela kaupungilta lahjat ja kuvia otettiin ja paljon.. Varapormestari oli tosi charmikas mies ja hopotti meille jaakiekosta ja meille selvisi et han on entien ammattijaakiekkoilija.. Louis J. Lavoie jos joku on joskus sattunut kuulemaan sen nimisesta kiekkoilijasta.

Eilen sattui kans hauska juttu joka pitaa kirjoittaa viela kun sen muistan. Tein pienen aamuholkan kaupungille ja samalla vahan tutustuin paikkoihin.. Edmundstonin vieressa virtaa joki ja joen yli menee pari siltaa.. ajattelin kayda iltasella joen toisella puolella katselemassa milta kaupunki siella puolella nayttaa. En onneksi ehtinyt tata ajatusta toteuttaa, silla iltapaivalla meille esiteltiin kaupunkia ja todettiin et by the way tuo joki on Kanadan ja USAn raja ja sillan toisella puolella on siis jenkkien kaupunki!   Sama homma kuin Tornio-Haaparanta systeemi.. Ihmiset saavat liikkua vapaasti joen yli ja kayvat esim. toissa toisella puolella tai sitten hakemassa edullisempaa bensaa.. Aiomme selvittaa onnistisiko meidankin vierailla Jenkkilassa, mut pitaa ottaa selvaa ensiksi, silla on ollut jo ihan tarpeeksi harmia tullin kanssa.

Tanaan yllatti sankka lumipyry kaupungin, vaikka eilen naytti jo kevaiselta. Peruskoulut eivat olleet tanaan auki lumen takia ja luulenpa etta suomen koululaisten mielesta sama kaytanto tulisi ottaa myos Suomessa kayttoon :D Jumahdettiin yhden vieroitusklinikan pihalle auton kanssa.. onneksi oli avuliaita pukkaajia pihalla ja paastiin taasen tielle.. Saa oli niin huono ettei me enaa jatkettu meidan vierailu kierrosta vaan palattiin kampukselle.  Paasiaiseksi on luvassa aika paljon kaikenlaista ohjelmaa: hiukan yoelamaa, paasiaskokkoilua keskella yota? ja sitten viela messut tosi hienossa goottilaistyyilisessa katetraalissa.. Niin ja taisi olla viela Francen luona paasiasipaivallinen. Mutta nyt kaikille oikein hyvaa paasiasta taalta suunnalta..

-jenni-