Jep, Paasiassunnuntai valkeni myrskyisena noin kolmen tunnin younien jalkeen, kun France (M) tuli hakemaan meidat ihmettelemaan paasiaismessua katolisessa katedraalissa, hyvinkin tuo meni samalla tavalla kuin liturgiat luterilaisessa kirkossa, mita nyt aina valilla huomattiin jennin kanssa etta muut oli polvillaan kun me viela seistiin (siina sitten hitaaaaaasti ja huomaamattomasti valuttiin francen viereen polvilleen) :)

Kirkon jalkeen saatiin sit samantien kutsu menna Francen (edelleen M) luokse tyypilliselle Ranskan kanadalaiselle brunssille. No, milloin meille ei ruoka kelpaisi? ;) eli sinne vain syomaan kansainvaliseen poytaan (mukana myos joku ranskalainen herrasmies, josta ei kylla koko kolmen tunnin aikan saatu selville, etta mita se teki kanadan perukoilla). Kamppa ja kattaus oli tosi hienoa ja ruokajuomana shamppanjaa!!!! Auts, etta oli hienoa, mutta ilmapiiri oli tosi rento ja kaikki vitsaili keskenaan. Brunssin jalkeen saatiin kyyti kampille ja kumpikin lady heti nukkumaan. 

Parin tunnin lepailyn jalkeen lahdimme jatkamaan tata vatsamakkaroiden metsastysta toisen Francen (C) luokse. Talla kertaa vuorossa oli paasiaspaivallinen hanen perheensa kanssa, johon kuului Francen ja taman miehen lisaksi meidan ikaiset tytto ja poika. Ja tietty perheen lehma (tai oikeastaan koira "baby blue", mutta lehman kokoinen. Kiva kun se oli viela pentu ja vahan riehaantui, joutui oikeasti varomaan, ettei joudu jalkoihin. No lutunen se oli kuin mika :D

Ruokana taas salaattia ja kasviksia ja sienia, sit kinkkua vaahterasiirapilla, perunoita vaahterasiirapilla ja porkkanoita ja herneita (yllattaen) vaahterasiirapilla. Mikas siina, siirappi on edelleen hyvaa ja ruoka oli maistuvaa. Jalkkarina sulatettua suklaata ja hedelmia. NJAM!

Juu ja sit sattu ihan uskomaton juttu!!!! Ma olin etsinyt edes jotain hajua judoseurasta ja treeni mahdollisuuksista tassa kaupungissa ja heikolle naytti, kun useimmat ei ollu kuulleetkaan tasta. Nyt sitten kesken illallisen paikalle pamahtaa tan perheen pojan kaveri ---> suoraan judokisoista!!!!!!!! Eli mina heti kyselemaan, et missa trenaatte ja kuinka useasti ja voinko tulla messiin ja nyt sitten ensi tiistaina ois taalla ekat harkat. Kaveri lupasi tulla mut hakemaan ja nayttaa dojon ja esitella sille valmentajalle =)

Loppuilta menikin naitten nuorten kanssa aikaa viettaessa, katottiin Borat leffa (on muuten niin paaton, kun leffa vain olla ja voi) ja kaytiin McDonaldsissa syomassa ja hengailemassa. Taa porukan judopoika pelleili koko ajan ja lopuksi kirjoitti Jennille mese osoitteen nenaliinaan, osoitteen lisaksi han piirsi siihen itsensa kahden tyton valiin viestina Im the sexyest boy in this side of Montreal.... etta niinpa...

-Riikka-

ps. saatiin muuten francelta paasiaispuput 250 grammaa suklaata, kun meilla ei kuulemma ole taalla aitia niita meille ostamassa... on ne niin mukavi nuo kaksi tatia :)