Jotakuinkin noin minut ja Riikat esiteltiin viime perjantain konferensissa. Tänne tullessamme meidän piti valmistella esitys Suomen terveydenhuollosta ja varautua esittämään se sairaalassa ja yliopistolla pienelle yleisölle.. Kävikin niin, että lupauduimme sitten sen kertomaan vielä jossakin extra tilaisuudessa, mutta meillä kummallakaan ei ollut aavistustakaan siittä minkä tasoinen tämä pikkutilaisuus oli, ennen kuin astelimme pimeälle lavalle lähes sadan henkilön eteen..

Samahan se olisi ollut jos yleisönä olisi ollut yläasteen teinejä, mutta lavalle leijailevasta Chanel5 hajusta pystyi jo päättelemään millaiselle yleisölle on tullut puhumaan. Jännitys paheni entisestään kun meidät esiteltiin  Madame Judith A. Oultonille. Kansainvälisen terveysjärjestön tärkeä henkilö Genevesta.. Hän selitti meille innoissaan kuinka oli alku viikolla tavannut Suomen ministeriön väkeä ja selittänyt heille, että lähtee loppuviikosta Kanadaan ja kuulee presentaatiomme. Kuulemma suomalaiset virkamiehet olivat myös olleet asiasta hyvillään.

Tuon tarkemmin en tohtinut kuunnella kuka yleisössä istuu, yliopiston henkilökunta puolestaan oli hänestä hyvin innoissaan ja ihan tärkeitä asiaoita hän puhuikin.. Onneksi vasta meidän esityksen jälkeen niin ei ollut rima liian korkealla :p

Muutama ensimmäinen sana tuntui takertuvan kurkkuun kun aloitimme esitelmän, ihan hyvin kuitenkin puhe alkoi sujumaan ja päästiin kunnialla loppuun :) Täytyy sanoa, että olen hyvin ylpeä meistä molemmista tytöistä. Welldone! Lopuksi sitten saatiin tosi ihanat lahjat ja ruusut. Sitten viellä ne pakolliset nyökkäilyt, käden puristukset, hymyilyt ja kiitokset tuntemattomien ihmisten kanssa ja me tytöt oltiin valmiita hyppäämään paikallisen radiodj.n kyytiin päämääränä piitkä ja ihana viikonloppu Quebecissä :)

-Jenni-