Ensimmäinen matkamme suuntautui siis viereiseen provinssiin quebeciin ja siellä quebecin kaupunkiin. Kaiken kaikkinen tuuri kävi budjettia ajatellen, kun edes takaisin saimme kyydin Edmundstonin radioasemalla työskentelevältä tytöltä ja majapaikaksemme löysimme paikallisen yliopioston kampuksen huoneen, matkustelu sujui siis minibudjetilla, tutustuimme uusiiin ihmisiin matkan aikana ja perillä saimme nauttia bonuksena Quebecin yliopiston ilmapiiristä.

Aloitimme matkamme heti viimeisen suomen terveydenhuollosta kertovan esityksemme jälkeen, joten saavuimme perille vasta perjantai illasta kahdeksan aikoihin. Ensimmäisen illan tavoitteissa olikin vain kirjautua sisään huoneisiin, etsiä hyvä ruokapaikka ja käydä yksillä, näin loman aloittamisen kunniaksi. NAPAKYMPPI!!!!

Ensinnäkin kampuksen huone oli hyvä, siisti ja rauhallinen. Varustettu pyyhkeillä, saippuoilla ja muulla ylellisyys tavaroilla, mitä emme todellakaan odottaneet 20 dollarin huoneelta. Koko kampusalue oli valtava, täynnä kansainvälistä ilmapiiriä ja ihmiset olivat ystävällisiä. Täytyy sanoa, että tunsimme olomme välittömästi kotoisaksi.

Ruokapaikka löytyi varttitunnin kävelyn jälkeen pyramidin (!) muotoisesta rakennuksesta. Hyvää italialaista kotiruokaa mainostava ravintola oli saanut loistavat arvioinnit kaikilta paikallisilta joilta kysymme suosituksia. Ja täytyy sanoa, että hyvä on paikallisten maku. Paikkaa isännöi silloin perjanatai illasta aivan syötävän suloinen italialainen mies, joka teki taivaallista pastaa. Ainoa miinuspuoli löytyi siitä, että Jennin kanssa emme osanneet päättää, kumpi saa istua pöydässä niin päin, että voi katsella keittiön suuntaan. Väittelyn voitti Jenni ;)

Hyvän ruuan jälkeen olimme jo sen verran nuutuneita, että ajattelimme vain käväistä nopeasti yliopiston omassa kuppilassa yhdellä ennen nukkumaan menoa. Mikä olikin aivan loistava ratkaisu, sillä ko paikassa musiikki oli mielettömän hyvää, ilmapiiri rento ja paikka täynnä iltaansa aloittelevia opiskelijoita. Eli mekin sitten juutuimme muutamaksi tunniksi sinne kuuntelemaan musiikkia ja nauttimaan tunnelmasta! Meidän kouluun kanssa vastaavanlainen paikka!!!! :D

Jenni jatkakoon seuraavasta päivästä, nyt riikka takaisin koulukirjojen äärelle

-Ärrä-